hondenpoot.png

Jonge Honden

Nadat u de puppytraining heeft afgerond kunt u natuurlijk overwegen te stoppen. Wij raden echter iedereen aan om verder te gaan met de cursus Jonge Honden. Waarom? Uw hond komt nu op een leeftijd waarbij de pubertijd een (grote) rol gaat spelen. 


Het is dan van essentieel belang dat u uw training en opvoeding consequent blijft volhouden. De hond gaat u testen als baas, bent u wel een roedelleider, of bent u ondergeschikt aan de hond. Het zal u misschien verbazen, maar in 60% van de huishoudens is de hond de baas in huis en bepaalt hij wat er gebeurt en op welke manier. K640_IMG_5648.JPGWij staan als het ware onder appél van onze hond.
Veel probleemgedrag ontstaat in de pubertijd en wij kunnen u de handvatten geven om deze soms vervelende tijd door te komen. Maar natuurlijk zijn er, net als bij kinderen, honden die probleemloos de pubertijd doorlopen. Maar ook voor die honden is het belangrijk de training te continueren. Als u nu een paar maanden tijd investeert, heeft u er jarenlang plezier van! 

Als u blijft trainen met uw hond heeft dat dus verschillende voordelen. U leert nieuwe oefeningen en bestaande oefeningen worden verder verbeterd, de lat wordt steeds hoger gelegd. De instructeur kan u helpen bij problemen en steunen in het puberale gedrag van uw hond. 

K800_Hondenschool 2014-43.JPGEn natuurlijk hebben ook uw medecursisten dezelfde "problemen" en kunt u elkaar adviseren en steunen.

Onze ervaring is dan ook dat de cursus Jonge Honden misschien niet de meest leuke cursus is 
(omdat uw hond heel wisselend zal presteren), maar wel een van de belangrijkste, zo niet de allerbelangrijkste. Er zijn helaas maar al te veel honden die in het asiel terechtkomen of worden herplaatst in de "pubertijd".

Alle oefeningen die u reeds in de puppytraining heeft geleerd worden verder uitgebouwd. Uw hond leert langer te blijven liggen en zitten, hij komt ook bij u als er afleiding is (bijvoorbeeld andere honden) en het wandelen zonder trekken wordt verder uitgebouwd.

Hondenschool 2014-49.jpgMaar er is ook veel aandacht voor het hondengedrag, uw ervaringen in de thuissituatie en het beantwoorden van vragen. Natuurlijk is het stukje gedrag en hoe wordt/blijf ik een goede baas een belangrijk onderdeel van de cursus.

Na de cursus Jonge Honden kan je doorgaan met de vervolgcursus Gehoorzame Huishond 1. Klik hier.

 

Vanaf de puppytraining tot en met de training Gehoorzame Huishond II mogen de cursisten "proeven" aan Agility (behendigheid). Dit doen wij voor de fun, uiteraard onder begeleiding van een trainer. Er start regelmatig een nieuwe cursus. U kunt zich opgeven door het inschrijfformulier in te vullen.