Over ons

Hondenschool Nunspeet is in 1990 opgericht onder de naam "De Hond de Baas ©" en wordt sindsdien volledig gerund door vrijwilligers. honden-1.jpg


Sinds de oprichting zijn wij een hondenschool voor opleiding tot gehoorzame huishond, voor alle honden en voor iedereen toegankelijk. Laagdrempeligheid, kwaliteit, gezelligheid en persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. 

Omdat het aantal cursisten structureel bleef groeien hebben wij in februari 1996 een stichting opgericht. Vanaf deze datum werkten wij onder de naam "Stichting Hondentrainingsgroep Nunspeet". 

logo hsn.pngHondenschool beter klinkt dan hondentrainingsgroep.
Daarom werkten wij al langer onder de naam "Hondenschool Nunspeet".
In maart 2014 is dit geformaliseerd bij de notaris en is de juridische naam "Stichting Hondenschool Nunspeet".

 

hondenschool1.png
Het oude logo werd bijna 25 jaar gebruikt en was aan vernieuwing toe. 
Wij hebben gekozen voor een modernere afbeelding die in een paar lijnen een hondenkopje schetst. De rode letters komen als dominante kleur weer terug in onze huisstijlkleur: rood.


Omdat wij alleen met vrijwilligers werken en geen winstdoelstelling hebben kunnen wij cursussen aanbieden tegen lage tarieven. Dat neemt niet weg dat wij regelmatig investeren in de hondenschool. Zo werken wij bijvoorbeeld met professionele cursusmaterialen. De behendigheidstoestellen voldoen zoveel mogelijk aan de FCI en IFCS richtlijnen. Onze behendigheidstoestellen zouden zo ingezet kunnen worden in een officiële wedstrijd.

Onze cursisten komen uit Nunspeet en wijde omgeving. 

K1024_P1000619.JPG